احکام جدید
سؤال: کسانی که طبق وظیفه، برای سجده روی صندلی نشسته و بر روی میز مقابلشان سجده می کنند، آیا این سجده محسوب می شود و نسبت به قرار دادن مواضع هفتگانه در سجده چه وظیفهای دارند؟
جواب: اگر به گونهای است که می توانند خم شوند و روی میز سجده کنند، سجده محسوب می شود و باید در حد امکان نسبت به مواضع سجده مراعات کنند بنا بر این اگر مهر را برداشته و بر پیشانی بگذارند صحیح نیست، البته لازم نیست زانوها را برچیزی قرار دهند.
گارد گوشی مانند بیمهای است که برای خودرو یا خانه خود تهیه میکنید. هر آدم عاقلی ترجیح میدهد که با اندکی هزینه در حدود چند ده هزار تومان، اسمارت فون گران قیمت خود را در برابر آسیبهای ناشی از به زمین افتادن و خط و خش بیمه کند.
بین غولهای بزرگ ساخت گوشی موبایل در دنیا، رقابت عجیبی بر سر تولید گوشیهای هوشمندتر، سریعتر و ظریفتر شکل گرفته که این موضوع بهمرور زمان تلفنهای همراه را به گجتهای با ارزشتری تبدیل کرده است. گوشیهای موبایل هرروز گرانتر میشوند و ما هم اطلاعات با ارزش بیشتری را در آنها ذخیره میکنیم. طبق آمار، 45% از کسانی که گوشی هوشمند خریداری میکنند در هفتههای اول استفاده آن را روی زمین میاندازند و گوشی آنها دچار خط و خش و آسیبهای جدی میشود. به همین دلیل اهمیت خرید انواع محافظ گوشی مانند قاب گوشی و کاور موبایل بیش از پیش ضروری شده است.
هزاران مدل از انواع گارد گوشی و کاور موبایل در سراسر دنیا وجود دارد که شاید بیشترین تنوع را در حوزه لوازم جانبی موبایل ایجاد میکنند. اما برای خرید قاب مناسب برای موبایل به چه نکاتی باید توجهکنیم و اساسا علت اصلی خرید قاب گوشی چیست؟
علت اصلی خرید قاب گوشی محافظت از گوشی است
انواع گارد گوشی و کاور موبایل با قیمتهای متفاوتی در بازار موجود است، اما میانگین قیمت آنها حدود 40?000 تومان برای قاب گوشی سامسونگ، هواوی، الجی، شیائومی و حدود 60?000 تومان برای انواع گوشیهای اپل است. گارد گوشی مانند بیمهای است که برای خودرو یا خانه خود تهیه میکنید. هر آدم عاقلی ترجیح میدهد که با اندکی هزینه در حدود چند ده هزار تومان، اسمارت فون گران قیمت خود را در برابر آسیبهای ناشی از به زمین افتادن و خطوخش بیمه کند. همچنین بسیاری از افراد مانند ورزشکارانی که با آب سروکار دارند، قاب و کاور گوشی ضدآب تهیه میکنند یا طبیعت گردان و کسانی که کوهنوردی میکنند، ترجیح میدهند قابهای بسیار محکم و ضد ضربه داشته باشند.
حفظ استایل و زیبایی با مدل های جدید قاب گوشی
قاب گوشی در طرح و رنگهای بسیار گوناگونی تولید میشود. بعضی از قابهای موبایل که مد میشوند و همهجا آن ها را میبینید، آن قدر وسوسهکننده و زیبا هستند که شاید به خاطر آنها حاضر باشید در صورتی که از نظر محافظت از گوشی، کارایی خوبی نداشته باشند هم آنها را خریداری کنید. حتی برخی افراد رنگ کاور موبایل خودشون را با رنگ لباسشان ست میکنند و در روزها و مناسبتهای خاص از یک مدل گارد گوشی استفاده میکنند. مثلا قابهای سیلیکونی یا قابهای گوشی فانتزی، تنوع رنگ بسیار بالا و جذابی دارند که البته بعضی از آنها هم، بسیار مقاوم و باکیفیت هستند. کسانی هم که پوشش مجلسی یا کلاسیک دارند میتوانند از انواع قابهای چرمی استفاده کنند.
انواع قاب گوشی موجود در بازار ایران چیست؟
معمولا در بازار ایران قابهای گوشی را بر اساس جنس یا طرح نامگذاری میکنند، اما به صورت کلی به دو دسته قابهای نرم و قابهای سخت، تقسیمبندی میشوند که بیشتر افراد از قابهای نرم و ژلهای استفاده میکنند:
- قاب گوشی ژلهای
- قاب گوشی چرمی
- قاب گوشی طرحدار
- قاب گوشی سیلیکونی
- قاب گوشی آکواریومی
- قاب گوشی پارچهای
- قاب گوشی خزدار
- قاب گوشی فلزی
- قاب گوشی ضدآب
- قاب گوشی آینهای و...
کاور گوشی از نظر کارایی و یا استایل دستهبندیهای دیگری مثل کیف گوشی، فیلپ کاور، بک کاور گوشی و... نیز دارد.
به صورت کلی در نظر داشته باشید که اگر جنس بدنه گوشی شما فلزی یا پلاستیک خیلی سخت است، حتما از قاب های نرم و ژلهای استفاده کنید تا در اثر تعویض یا جابجایی قاب، بدنه گوشی شما خطوخش نیافتد. همچنین اگر جنس بدنه گوشی شما فلزی نیست یا از پلاستیک خیلی سخت ساخته نشده، میتوانید از قابهای محکم و فلزی استفاده کنید.
البته در نظر داشته باشید که قاب موبایل باید حتما روی گوشی، اصطلاحا فیت شود و گوشی آزادانه درون قاب حرکت نکند، در غیر این صورت حرکت گوشی درون قاب به مرور ساییدگیهایی را روی بدنه ایجاد میکند و باعث آسیب رسیدن به گوشی شما میشود.
1. مستحب است پیش از نمازهای واجب شبانهروز، اذان و اقامه بگویند، و این استحباب در مورد نمازهای صبح و مغرب مخصوصاً نماز جماعت، مورد تأکید است، ولی در دیگر نمازهای واجب، مانند نماز آیات اذان و اقامه وارد نشده است.
2. اذان 18 جمله است به این ترتیب:
1. «اَللهُ اَکْبَرُ» چهار مرتبه (یعنی خداوند بزرگتر از آن است که به وصف آید)
2. «اَشْهَدُ اَنْ لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ» دو مرتبه (یعنی گواهی میدهم غیر از خداوند یکتا معبود دیگری نیست)
3. «اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللهِ» دو مرتبه (یعنی گواهی میدهم که محمد(ص) فرستادهی خدا است)
4. «حَیَّ عَلَی الصَّلاةِ» دو مرتبه (یعنی بشتاب به سوی نماز)
5. « حَیَّ عَلَی الْفَلاحِ» دو مرتبه (یعنی بشتاب به سوی رستگاری)
6. «حَیَّ عَلَی خَیْرِالْعَمَلِ» دو مرتبه (یعنی بشتاب به سوی بهترین کارها)
7. «اَللهُ اَکْبَرُ» دو مرتبه (یعنی خداوند بزرگتر از آن است که به وصف آید)
8. « لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ» دو مرتبه (یعنی هیچ معبودی جز خداوند یکتا نیست)
3. اقامه 17 جمله است به این ترتیب که همه چیزش، مانند اذان است جز این که در اول آن فقط دو مرتبه «اَللهُ اَکْبَرُ» میگویند و در آخر آن یک مرتبه «لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ»، و بعد از گفتن «حَیَّ عَلی خَیْرِالْعَمَلِ» دو مرتبه «قَدْ قامَتِ الصَّلاةِ» (یعنی نماز بر پا شد) اضافه میشود.
چند نکته در ارتباط با اذان و اقامه
اذان اعلامی (که برای اعلام دخول وقت گفته میشود) در اول وقت نمازهای واجب یومیه، و تکرار آن با صدای بلند از طرف شنوندگان از مستحبات شرعی مؤکد است.
اذان گفتن به صورت دسته جمعی در معابر عمومی، اگر موجب سد معبر و یا اذیت دیگران نشود اشکال ندارد.
اذان گفتن بر بالای بام به نحو متعارف به خصوص برای نماز صبح اشکال ندارد، هرچند بعضی از همسایگان اعتراض کنند.
پخش اذان به نحو متعارف برای اعلام داخل شدن وقت نماز صبح به وسیلهی بلندگو اشکال ندارد، ولی پخش آیات قرآنی و دعا و غیر آن از بلند گوی مسجد، اگر موجب اذیت همسایگان شود، توجیه شرعی ندارد و بلکه دارای اشکال است.
اذان زن برای مردان نامحرم کفایت نمیکند و برای مردان محرم محل اشکال است (یعنی اگر مردی که محرم اوست، اذان زن را بشنود به احتیاط واجب اذان از او ساقط نمیشود).
1. نماز ظهر و عصر باید به ترتیب خوانده شود یعنی اول نماز ظهر، بعد نماز عصر. همچنین باید در میان نماز مغرب و عشا نیز ترتیب رعایت شود، و اگر عمداً نماز عصر را پیش از نماز ظهر یا عشا را پیش از نماز مغرب بخواند باطل است.
2. هرگاه کسی بر اثر اشتباه یا غفلت، نماز دوم را بر اولی مقدم داشته، مثلاً نماز عشا را جلوتر از مغرب خوانده و بعد از تمام شدن نماز متوجه شده نماز او صحیح است.
3. اگر به نیت نماز ظهر مشغول نماز شود و در بین نماز یادش بیاید که قبلاً نماز ظهر را خوانده است، باید این نماز را بشکند و بعد از آن نماز عصر را بخواند، و همینطور است در نماز مغرب و عشا.
4. اگر به خیال این که نماز ظهر را خوانده است به نیت نماز عصر مشغول نماز شود و در بین نماز بفهمد که قبلاً نماز ظهر را نخوانده است، در صورتی که در وقت مشترک نماز ظهر و عصر است، باید بلافاصله نیت خود را به نماز ظهر برگرداند و نماز را تمام کند و پس از آن، نماز عصر را به جا آورد، و اگر این اتفاق در وقت مخصوص به نماز ظهر یعنی به قدر چهار رکعت از اول ظهر افتاده باشد احتیاط واجب آن است که نیت را به نماز ظهر برگرداند و نماز را تمام کند ولی بعداً هر دو نماز (ظهر و عصر) را به ترتیب به جا آورد، و همین تکلیف در مورد نماز مغرب و عشا نیز هست.